nieuws

Secretaressedag uitgebreid gevierd

Plannen en organiseren

Honderden secretaressen vierden secretaressedag gisteren buiten de deur. Er waren een aantal leuke evenementen te bezoeken.

Honderden secretaressen vierden secretaressedag gisteren buiten de deur. Er waren een aantal leuke evenementen te bezoeken. Management Support nam een kijkje op het Noordelijk Secretaresse Congres, de SecretaresseVak 2001 en de secretaresseworkshops die de FNV Bondgenoten voor haar leden had georganiseerd.

NOORDELIJK SECRETARESSE CONGRES

Woensdag én donderdag waren er workshops op het Noordelijk Secretaresse Congres 2001, georganiseerd door De Kok Advies en Training. Groningen bleek voor sommigen net iets te ver maar het evenement was zeker een reisje naar het noorden waard. In de vele workshop kreeg je handvaten aangereikt om je persoonlijke kwaliteiten in te zetten in je werk en daardoor meer ‘plezier in je werk’ te creëren. Na de lunch werden deelnemers uitgenodigd om de dag te evalueren en persoonlijke ervaringen uit te wisselen in het ‘terugspeeltheater’ waarbij acteurs het publiek verleidden tot uitspraken.

SMI EVENEMENT

Het congres Nationale Secretaressedag 2001 en de beurs SecretaresseVak 2001 van het Secretary Management Instituut werden goed bezocht. Als beursbezoekers kon je de hele dag door korte workshops en productpresentaties volgen en praktische tips oppikken over onder andere evenementenorganisatie, elektronisch archiveren en het nieuwe Office programma.

VAKBONDMIDDAG

De FNV Bondgenoten organiseerde voor haar leden een workshopmiddag. Gelijktijdig werd het boek ‘Duizendpoot tussen wal en schip’ gepresenteerd. Tijdens de workshops netwerken, time management, voorbereiding op een functioneringsgesprek en onderhandelen kreeg je tips en gereedschap om te voorkomen dat je als secretaresse tussen wal en schip valt. De workshops speelden goed in op knelpunten die veel secretaressen ervaren bij salarisonderhandelingen, inrichting van het takenpakket en verbetering van de positie op het werk.

Reageer op dit artikel