nieuws

Sfeer op Management Support 2001

Plannen en organiseren

Tijdens de Management Support dagen heerst een opgewekte sfeer. Secretaressen uit het hele land bezoeken in groten getale het jaarlijkse vakevenement.

Tijdens de Management Support dagen in het World Trade Center aan de Rotterdamse Coolsingel heerst een opgewekte sfeer. Secretaressen uit het hele land bezoeken in groten getale het jaarlijkse vakevenement.

FUN OP DE BEURSVLOER

Op de beursterrasjes wordt na het volgen van een workshop eerst nog even een kopje koffie gedronken, waarna een wandeling over de beursvloer voert langs verschillende opleidingsinstituten voor het cursusprogramma van 2002. Leveranciers van promotionele artikelen en kerstpakketten worden uitvoerig ondervraagd over hun specifieke mogelijkheden. Koffie- en Vers-Watersystemen voor op de afdeling worden door standhouders gedemonstreerd en de nieuwste elektronische archiveringssystemen voor het secretariaat worden door bezoekers grondig getest. Maar niet alleen de interessante vakinformatie lokt de ManagementSupporter naar de beursvloer, rijen secretaressen staan bij de stand van de waarzegster te wachten op een blik in de toekomst, of melden zich aan bij een professionele masseur voor een ontspannende nekmassage.

INSPIRERENDE WORKSHOPS

Na een ochtendje ‘Mind Mappen’ – een van de vele workshops – onder leiding van een ervaren docent nuttigt directiesecretaresse Simone de Kruijff op de beursvloer haar lunch. Wij schuiven even bij haar aan. “Eigenlijk is 2½ uur natuurlijk veel te kort om een onderwerp als Mind Mapping uit te diepen, maar ik ga mijzelf straks met de tips uit deze workshop al heel veel tijd besparen”. Simone legt uit dat Mind Mapping een techniek is gebaseerd op het creëren van visuele associaties om zaken te onthouden. “In plaats van uitgebreide To Do lijsten, voldoen kleine kleurschetsjes meestal al om taken in je geheugen op te roepen”. “Vanaf morgen zit ik dus met een setje kleurstiften achter mijn bureau”, grinnikt ze. Gevraagd naar haar plannen voor de rest van de dag? “Straks eerst langs enkele bedrijven op de beurs waar ik informatie over wil verzamelen, verder zie ik wel. Ik zag zojuist een artiest op de beurs die gratis een Karikatuurschets van bezoekers maakt. Ik denk dat ik mijn vriend daar vanavond maar eens mee ga verrassen!”. En weg is Simone.

Reageer op dit artikel