nieuws

Steeds meer reizen online geboekt

Plannen en organiseren

Online reizen boeken wordt steeds populairder. Meer dan de helft van de Nederlandse internetgebruikers gebruikt internet om een vakantie of zakenreis te plannen.

Online reizen boeken wordt steeds populairder. Meer dan de helft van de Nederlandse internetgebruikers gebruikt internet om een vakantie of zakenreis te plannen.
ONLINE VLIEGTICKETS BOEKEN

Eén op de tien internetters reserveert wel eens een vliegticket via het net. Slechts 3 procent geeft aan niet tevreden te zijn over deze boekingen via internet. Een aanzienlijke meerderheid van 87 procent is tevreden dan wel zeer tevreden.
VAKANTIES

Eenvijfde van de internetgebruikers bespreekt zijn vakantie daadwerkelijk via internet. Een meerderheid van alle vakantiegangers (59 procent) loopt nog steeds bij een reisbureau binnen om de vakantie vast te leggen. Net iets minder dan de helft boekt telefonisch.
LEEFTIJD

Van de 18 procent die wel eens via internet boekt, bespreekt 15 procent een hotel en 12 procent een huisje of appartement. Leeftijd blijkt van invloed bij de planning van vakantie via internet. Hoewel een groter aandeel van de twintigers en dertigers (ongeveer tweederde) over de digitale snelweg om zich te oriënteren op de vakantie, boeken meer veertigers (55 procent) werkelijk online een vakantie (24 procent).
ZAKENREIZEN BIJ MANAGEMENTSUPPORT.NL

Bij ManagementSupport.nl kun je vliegtickets en hotels boeken voor de zakelijke reizen van je manager.
ANDERE VEEL BEZOCHTE REISSITES

Reageer op dit artikel