nieuws

Uitnodiging afwijzen in het Engels

Plannen en organiseren

Je manager zal vast wel eens uitnodigingen ontvangen voor bijeenkomsten in het buitenland. Hoe kun jij die stijlvol afwijzen als hij verhinderd is?

Je manager zal vast wel eens uitnodigingen ontvangen voor evenementen, bijeenkomsten of congressen in het buitenland. Het kan voorkomen dat je manager verhinderd is en de uitnodiging moet afslaan. Vaak moet jij dan een bedankbrief opstellen in het Engels. Hoe kun je dat correct doen?

ALTIJD EEN REACTIE

Op elke uitnodiging hoor je een antwoord te geven, zeker als je verhinderd bent is het fijn voor de organisatoren te weten met hoeveel gasten ze rekening moeten houden. Managers zullen niet altijd kunnen ingaan op uitnodigingen voor evenementen in het buitenland. Om de zakelijke contacten goed te houden is het beleefd om een briefje te sturen met de boodschap dat je manager verhinderd is.

BELEEFD AFWIJZEN

Een uitnodiging afzeggen doe je met net zo veel stijl als een uitnodiging accepteren. Zeker in Engelstalige brieven zijn beleefdheden wenselijk. Een voorbeeld van een afwijzing voor een uitnodiging in het Engels:

Dear Mr Johnson,

Thank you for inviting me to speak at your annual awards ceremony for the United Charity Group. The Group performs so many valuable services that it is indeed an honour to have been asked to address this gathering.

However, a business trip on that date prevents me from accepting your invitation. I offer you my apologies – and my very best wishes for the success of this event.

GEEN PASSEND EXCUUS

Een eenmalige uitnodiging afwijzen is niet heel complex, maar wat als je manager bijvoorbeeld wordt uitgenodigd lid te worden van een organisatie? Dan is een zakentrip geen passend excuus. Je manager is niet verplicht om redenen op te geven voor zijn afwijzing; je hoeft daar niet expliciet in te zijn, toch kun je de brief tactisch formuleren.

Dear Ms Greene,

Thank you for your invitation to join Denver’s Executives Board. I regret to say that a very full schedule prevents me from joining your organization. Please accept my apologies. It is indeed an honour to have been asked.

Reageer op dit artikel