nieuws

Wie wordt secretaresse van het jaar?

Plannen en organiseren

Op woensdag 31 mei 2006 maakt Manpower bekend wie zich Secretaresse van het Jaar mag noemen. De verkiezingsuitslag wordt tijdens een feestelijke gala-avond in het Koninklijk Instituut voor de Tropen te Amsterdam gepresenteerd.

Manpower organiseert deze beroepsverkiezing voor de 21e keer. De winnende secretaresse is een jaar lang ambassadrice van haar vak. Thema van de begeleidende campagne is: Nee hoor, het is helemaal niet eenzaam aan de top.

Vakbekwaam


Om in aanmerking te komen voor de eervolle titel moet een manager zijn/haar secretaresse nomineren. De secretaresse moet haar vakbekwaamheid, persoonlijkheid en ervaring bewijzen door het maken van drie praktijkgerichte cases. Daarnaast wordt de manager gevraagd het functioneren van zijn/haar secretaresse te beschrijven. De jury maakt op grond van deze input een eerste selectie: tien kandidaten worden uitgenodigd voor een persoonlijk interview. Drie van hen gaan door naar de finale. Op dit publieke optreden worden de finalisten door Manpower voorbereid met ondermeer een media- en presentatietraining en fotosessie. Op 31 mei wordt op grond van hun presentatie uit deze drie secretaressen de Secretaresse van het Jaar gekozen.

Bevlogenheid


Initiatiefnemer Manpower organiseert de Verkiezing Secretaresse van het Jaar om de centrale rol die de secretaresse binnen de organisatie vervult te benadrukken en – uiteraard – om Manpower als deskundig bemiddelaar voor secretariële medewerkers te profileren. Inmiddels is het een goede traditie om de importantie van de secretaresse-functie ook via wetenschappelijk onderzoek te meten. Dit jaar wordt in partnerschap met de Universiteit van Utrecht (prof. dr. Arnold B. Bakker, faculteit Sociale Wetenschappen) on-line onderzoek gedaan naar de wijze waarop secretaresse en manager samenwerken: werkt bevlogenheid aanstekelijk? Is pro-activiteit te stimuleren? Welke vormen van leiderschap scoren hoog binnen een werkrelatie? De vragenlijst die door beiden kan worden ingevuld, levert instant feedback over de samenwerking op.

Prijzen


De Secretaresse van het Jaar wint een 8-daagse reis naar de Verenigde Staten, inclusief een werkbezoek aan het hoofdkantoor van Manpower in Milwaukee. De trofee is een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen halssieraad. Gesponsord door Business Bloemist Nederland ontvangt de winnares gedurende het hele jaar iedere twee weken een fraaie bos bloemen. De andere twee finalisten ontvangen drie maanden lang een tweewekelijks boeket.

Meer informatie over Manpower´s Verkiezing Secretaresse van het Jaar is beschikbaar via de website: www.secretaressevanhetjaar.nl.

Reageer op dit artikel