nieuws

MKB-bedrijven geven het duurste kerstpakket

Plannen en organiseren

Ondernemers in het mkb zijn het gulst als het gaat om kerstpakketten. Bedrijven tot 250 medewerkers investeren hier zo’n 48 euro in, tegenover 28 euro bij grotere bedrijven. Dat scheelt maar liefst 20 euro.

MKB-bedrijven geven het duurste kerstpakket

Patrick Moreu, managing director bij Tintelingen, een aanbieder van kerstgeschenken op maat: “Het prijsverschil valt onder meer te verklaren door het verschil in inkoopkracht tussen mkb’ers en grotere ondernemingen. Bovendien wordt een duurder kerstpakket voor meer werknemers al snel een grote kostenpost.”

Duur kerstpakket

Het bedrijf heeft ook onderzocht hoeveel er aan een kerstpakket wordt uitgegeven per branche. “De gezondheidszorg komt er het minst goed van af. Met een waarde van 28,87 euro krijgen werknemers in de zorg het goedkoopste pakket van alle branches.” Medewerkers in de financiële sector hebben meer geluk: zij kunnen behalve een hoge bonus rekenen op dure kerstpakketten met een waarde van 71,30 euro.

 

Reageer op dit artikel