vraag & antwoord

Hoe kan ik het beste een reisagenda opstellen?

Plannen en organiseren

Je kunt een reisagenda vergelijken met een gewone agenda. In principe moet de reiziger alle belangrijke informatie snel en op een overzichtelijke manier in de agenda kunnen vinden. Ook in geval van nood. Het is ook een belangrijk document voor degenen die op kantoor blijven. Alle informatie voor de reis kun je erin zetten. Vervoer […]

Je kunt een reisagenda vergelijken met een gewone agenda. In principe moet de reiziger alle belangrijke informatie snel en op een overzichtelijke manier in de agenda kunnen vinden. Ook in geval van nood. Het is ook een belangrijk document voor degenen die op kantoor blijven.

  • Alle informatie voor de reis kun je erin zetten. Vervoer van en naar het vliegveld, vluchtnummers en tijden (en hoe lang moet men van tevoren aanwezig zijn), waar staat de huurauto enz.
  • Alle afspraken en planningen: op welke dagen zijn er welke afspraken, met wie en op welke locatie, welke documenten en informatie heeft de reiziger voor die afspraak nodig?
  • Alle contactgegevens: namen, adressen en telefoonnummers van de zakenrelaties en hun secretaressen of andere belangrijke contactpersonen, maar ook van: het autoverhuurbedrijf, taxi’s e.d., en geef andere belangrijke nummers mee in geval van nood (ambassades e.d.).
  • Alle informatie voor het verblijf. Het hotel, restaurants, de dichtstbijzijnde postkantoren en banken, een apotheek in de buurt, openbaar vervoer. En stel dat bij aankomst het hotel niet bevalt, zijn er dan goede alternatieven in de buurt die de reiziger meteen kan bellen?
  • Aanvullende belangrijke informatie: kopie polisvoorwaarden van de (reis)verzekering, alarmnummer verzekeringsmaatschappij, kopie visum, extra pasfoto’s, enz.
Zorg altijd dat je zelf een complete reisagenda op kantoor hebt, zodat je goed op de hoogte bent van het verloop de zakenreis. Denk ook aan mogelijke calamiteiten en onverwachte situaties. Bij de ANWB kun je een abonnement nemen op de datakluis, waarmee je met een telefoontje de pasjes kunt laten blokkeren.

Reageer op dit artikel