vraag & antwoord

Wat is een geschikte zaalopstelling voor een cursus?

Plannen en organiseren

Een geschikte zaalopstelling voor cursisten is het ‘klaslokaal’. Bij de standaardopstelling neemt de docent vooraan plaats, met het gezicht naar de cursisten gericht. Tussen de tafels van de docent en de cursisten laat je ongeveer 105 cm loopruimte vrij. De tafels voor de cursisten kun je in bijvoorbeeld twee keer drie rijen opstellen, met in […]

Een geschikte zaalopstelling voor cursisten is het ‘klaslokaal’. Bij de standaardopstelling neemt de docent vooraan plaats, met het gezicht naar de cursisten gericht. Tussen de tafels van de docent en de cursisten laat je ongeveer 105 cm loopruimte vrij.
De tafels voor de cursisten kun je in bijvoorbeeld twee keer drie rijen opstellen, met in het midden een looppad van 105 cm breed. Achter de stoelen laat je steeds 30 cm vrij, van tafel tot tafel is de ruimte dan ongeveer 75 cm. Geef elke cursist voldoende schrijf/werkruimte: de tafelruimte moet minimaal 45 x 60 cm zijn.

Reageer op dit artikel