blog

Eén van de leukste dingen om te doen als redacteur is, naast het schrijven en redigeren van artikelen, het zoeken naar passend beeld. Wanneer de lijn van het verhaal klopt met een prikkelende afbeelding, de kop en het intro, en alle puzzelstukken in elkaar vallen, dan staat het geheel als een huis.

Inspiratie

En dat geeft ontzettend veel energie en vervulling, en dan stroomt de inspiratie.

Maar voor het zover is, gaan er een aantal proeven heen en weer. En hoe erger de deadline in onze nek hijgt, hoe productiever we worden. We voeren experimenten uit, vooral wat de cover betreft. Hoe groot moet het font? In welke kleur? Welk beeld werkt het beste? Voor deze editie veranderden we op het laatste moment radicaal het beeld van de cover, een aantal uur voordat het totale magazine naar de drukker moest.

Inspiratie

Ook op de redactie moeten we dus flexibel zijn, goed kunnen samenwerken en kunnen organiseren, ook als het beeld op zich laat wachten of de inspiratie voor een column ver te zoeken is.

Leuk weetje: uit ons Trendonderzoek 2015 blijkt dat flexibel zijn, goed kunnen samenwerken en organiseren óók de competenties zijn die jullie het belangrijkste vinden voor je functie.

Kunnen wij nu op onze lauweren rusten? Nee, natuurlijk niet. The show must go on. Ik sta te trappelen om de volgende edities samen te stellen, de resultaten van het Trendonderzoek volledig te analyseren, een presentatie in elkaar te draaien voor Management Support Live op 12 november en andere interessante sprekers en assistants te interviewen en over hen te schrijven. Om voor jullie een inspirerend blad te maken.

Voor jullie staat het werk intussen ook niet stil, en de sombere geluiden dat het secretaressevak op uitsterven staat, worden flink gecounterd door trendwatcher Andrea Wiegman: “Alles wat dood lijkt, is springlevend.”

Kijk, daar raak ik door geïnspireerd!

Reageer op dit artikel