checklist

Veiligheid en verzekeren

Persoonlijke ontwikkeling

Tips voor de vakantieganger

Vakantiedief aast op mini-laptop, kopte een persbericht van verzekeringsmaatschappij FBTO. Wat kun je zelf doen aan veiligheid op vakantie?

1. Maak voor vertrek een duidelijke overzichtsfoto van de spullen die meegaan op vakantie. Stel je fotocamera zo in dat de datum waarop de foto wordt gemaakt zichtbaar is op de foto. Verzekeraars zijn namelijk steeds alerter op fraude en kunnen een onderzoek instellen na het indienen van een claim. Op zo’n moment is het handig dat je kunt aantonen dat je het toestel werkelijk bij je had op vakantie.

2. Doe in geval van diefstal of verlies altijd aangifte bij de plaatselijke politie. Alleen met een geldig proces-verbaal keert de verzekering uit. Reis je met het vliegtuig, laat dan ter plekke een PIR-rapport opstellen van diefstal of verlies.

3. Reis je met de auto? Vergeet dan de Groene Kaart niet. Dit is het verzekeringsbewijs voor in het buitenland. Als je een caravan of aanhanger meeneemt, moet ook die WA-verzekerd zijn. Als de letters A.F. op de Groene Kaart staan, is dat normaal gesproken het geval.

4. Check altijd of je wel voldoende bent verzekerd. De basiszorgverzekering voorziet bijvoorbeeld niet in ziekenvervoer in het buitenland. De kosten van een ambulance kunnen flink oplopen. Een aanvullende reisverzekering voor ziektekosten kan dan verstandig zijn. Je voorkomt dubbel verzekeren door reis- en zorgverzekeringen af te sluiten bij dezelfde verzekeraar. De producten sluiten dan op elkaar aan.

5. Zorg ervoor dat thuis alles in orde is voor je vertrekt. Denk aan het laten branden van een spaarlamp met timer om inbrekers te weren. Laat buren regelmatig de post weghalen en laat een familielid weten waar je zit en welke vluchten je hebt.

Nieuws: vakantiedief aast op mini-laptop
Mag een werknemer tijdens ziekte op vakantie naar het buitenland?
Waarom wordt er van mijn vakantiegeld meer ingehouden dan van mijn normale brutosalaris?
Boek: Vakantie- en absentieformulieren
Training: Specialisatie personeelwerk</A

Reageer op dit artikel