checklist

Herkenningswijzer voor secretaressen

Persoonlijke ontwikkeling

Herken laaggeletterdheid met deze wijzer speciaal voor secretaressen!

Anderhalf miljoen Nederlanders zijn laaggeletterd. Dit betekent dat zo’n 1 op de 10 mensen onvoldoende kunnen lezen en schrijven om volwaardig mee te draaien in de maatschappij en in het arbeidsproces. Je kunt ze herkennen doordat ze bijvoorbeeld lees- en schrijfsituaties vermijden en zich nauwelijks uitspreken in een werkoverleg.

Herkenningswijzer

Heb je het vermoeden dat een collega moeite heeft met lezen en schrijven en vraag je je af wat je kunt doen om hem of haar te helpen? Lees dan deze herkenningswijzer met typerende uitvluchten, uitspraken én tips. Of surf direct naar stichting Lezen & Schrijven. Op hun website vind je nog veel meer informatie.

‘Samen werken aan geletterdheid draait om twee letters: NU’

Stichting Lezen & Schrijven organiseert deze week, van 6 tot en met 12 september, de week van de alfabetisering. Het thema van deze week is ‘Samen werken aan geletterdheid draait om twee letters: NU’.
Laaggeletterdheid is namelijk een verborgen probleem met twee kanten. Aan de ene kant durven mensen die laaggeletterd zijn er zelf niet over te praten. Aan de andere kant vindt ook hun omgeving het moeilijk om erover te beginnen. Dit taboe kunnen we doorbreken, maar dan moet er wel open kaart gespeeld worden. Een begin is door erover te praten, en vervolgens actie te ondernemen.

> Stichting Lezen & Schrijven

Reageer op dit artikel