checklist

Plezier in je werk

Persoonlijke ontwikkeling

Dat plezier in je werk belangrijk is om goed te kunnen functioneren, weten we allemaal. Maar wat zorgt nou precies voor dat plezier in je werk?

Uit onderzoek is gebleken dat jij als secretaresse in het algemeen lekker in je vel zit als:

je iets concreets hebt gedaan, een prestatie hebt geleverd
Het idee dat je iets wezenlijks bijdraagt, werkt heel motiverend.

je erkenning en waardering krijgt.
Ieder mens heeft behoefte aan erkenning. Complimenten, maar ook reacties van anderen op wat jij doet, zijn hier voorbeelden van.

je verantwoordelijkheid draagt.
De meeste secretaresses hebben behoefte aan eigen verantwoordelijkheid en gezag. Er zijn maar weinig mensen die het prettig vinden om voortdurend op de vingers gekeken te worden.

je vooruitgang boekt in je werk.
Het werkt motiverend als je je functie steeds sneller of beter kunt uitvoeren.

je variatie hebt in je werkzaamheden.
Elke dag precies hetzelfde moeten doen werkt geestdodend en uiteindelijk demotiverend.

je je kunt ontwikkelen en ontplooien.
Mensen hebben in het algemeen nieuwe uitdagingen nodig en zijn daar dan ook voortdurend naar op zoek.

Herken jij je hierin nog niet helemaal? Geen nood. De volgende instrumenten helpen je met meer plezier je werk te doen.

Persoonlijke ontwikkeling door scholing.
Volg een cursus of opleiding om je kennis, vaardigheden en zelfvertrouwen te vergroten. Er zijn cursussen die gericht zijn op het vergroten van je kennis, zoals een cursus tekstverwerking of een cursus Outlook. Maar ook zijn er trainingen voor vaardigheden, zoals een cursus vergaderen, onderhandelen, leidinggeven etc.

Andere taakinvulling.
Vraag je manager om taakveranderingen. Bekijk samen of je meer verantwoordelijkheid kunt krijgen of dat er meer of juist minder werk naar jou gedelegeerd kan worden.

Vraag om feedback.
De meeste mensen vinden het moeilijk om opmerkingen of klachten over collega’s te uiten. Toch is het voor jou als secretaresse heel belangrijk om, samen met je manager, vast te stellen of je je taakstellingen hebt bereikt.

De meest effectieve manier om feedback te ontvangen, is ervoor openstaan, waardoor je het kunt herkennen en accepteren. Goede feedback voelt niet als kritiek en is altijd gericht op een leereffect.

Verander je arbeidstijden of je werkplek.
Flexibel werken is een trend geworden. Steeds meer mensen realiseren zich dat het leven meer inhoudt dan alleen werken. Bekijk eens kritisch of je je het kunt veroorloven minder te werken of ouderschapsverlof of studieverlof op te nemen. Ook telewerken kan interessant voor je zijn. Steeds meer organisaties bieden mogelijkheden om een deel van de werkzaamheden thuis uit te voeren.

Meer salaris.
Informeer naar de mogelijkheden voor een salarisverhoging. Ook een hogere beloning kan motiverend werken.

Maak promotie.
Voor veel mensen werkt een volgende stap op het carrièrepad heel motiverend. Een promotie kan nieuwe uitdagingen brengen, meer salaris of betere arbeidsvoorwaarden, of meer verantwoordelijkheden.

Betere balans tussen werk en privéleven.
Of je plezier in je werk hebt, hangt ook af van je leven buiten je werk. Een ruzie met een vriendin, een scheiding of een verhuizing kunnen je blik op je werk negatief beïnvloeden. Zoek daarom een goede balans tussen je werk en je privéleven.

Motiveer jezelf
Je concentratie verbeteren: 13 tips
Het Nieuwe Werken: Bladermodule
Secretaresse wijst manager de weg naar Het Nieuwe Werken
Boek: Enthousiasme werkt!
Training: Het Nieuwe Werken: Júist op het secretariaat!

Reageer op dit artikel