checklist

Werkzoekend? Zeven tips om de moed erin te houden

Persoonlijke ontwikkeling

Zit je zonder werk thuis en stromen de afwijzingen op je sollicitaties binnen? Dan kan de gedachte om het bijltje erbij neer te gooien ineens heel aantrekkelijk zijn.

Bedenk dan dat je zult moeten doorzetten om uit je huidige situatie te komen.

Zeven tips:

 1. Behoud je werkritme
  De eerste dertig minuten van de dag zijn het belangrijkst. Alles wat je dit halfuur doet en denkt, heeft invloed op je prestaties van de rest van de dag. Slaap dus niet uit, zet de wekker en sta meteen op, stap onder de douche en maak een ommetje.
 2. Stel doelen
  Als je geen duidelijk doel hebt, kun je stuurloos worden. Je hebt dan niets om je op te focussen en je zult merken dat je weinig presteert op een dag. Stel daarom specifieke, meetbare en realistische doelen over wat je op een dag wilt bereiken.
 3. Creëer een goede omgeving
  Een opgeruimde werkomgeving zal je helpen gefocust te blijven op je doel. Richt een deel van je woning in waar je je computer en telefoon bij de hand hebt.
 4. Leef gezond
  Eet genoeg groente en fruit en vermijd vet eten en alcohol. Blijf bewegen: een gezond lichaam leidt tot een gezonde geest.
 5. Zoek contact met andere werkzoekenden
  Sluit een pact met andere werkzoekenden en wissel ervaringen, advies en tips uit. Ook geeft dit je de gelegenheid stoom af ge blazen!
 6. Denk aan de wet van de grote getallen
  Hoe meer telefoontjes je pleegt en hoe meer brieven je verstuurt, hoe groter de kans op succes. Vroeg of laat werpt het z’n vruchten af.
 7. Ontwikkel jezelf
  Gebruik de extra tijd die je hebt om je te ontwikkelen. Kijk welke trainingen of cursussen je wilt volgen. Misschien is het wel tijd voor een carrièreswitch!

Bron: Monsterboard.nl

Hoe weet ik of een baan écht bij me past?
Geef je cv een opknapbeurt
Personal Branding, mode of must?
Boek: Solliciteren… doe je zo!
Training: Personal Branding

Reageer op dit artikel