checklist

Tips na baanverlies

Persoonlijke ontwikkeling

Hoe houd je hoop en het benodigde zelfvertrouwen om vol te houden en te gaan voor die nieuwe job? Heleen ter Avest van Investcoaching geeft tips.

Wees actief
Het maakt verschil hoe actief je bent én op welke manier. Daarover zijn veel tips te geven. Ik doe een greep.

Voor meer zelfvertrouwen
Zoom in op je positieve punten, en op successen uit heden en verleden. Die bieden dan wel geen garantie voor de toekomst, maar tonen wel aan dat je van wanten weet en van toegevoegde waarde bent. Heel belangrijk om voor ogen te houden. Een afwijzing roept vaak emotie op. Ga daar mild mee om en neem de tijd voor verwerking. Daarná kun je minder prettige ervaringen makkelijker loslaten en je weer richten op de volgende ronde.

Vraag de steun die je nodig hebt.
Bij je partner, familie of vriend(inn)en. Zij kunnen je helpen om te blijven zien dat je een waardevol mens bent en een interessante kandidaat voor de juiste vacatures. Ook kan coaching uitkomst bieden. Vaak is er vanuit de vorige werkgever budget voor opleiding of begeleiding. Maak daar gebruik van.

Zoek op www.ted.com op “Amy Cuddy, your body language shapes who you are” en kijk het hele filmpje af. Echt doen, mocht je dit nog niet gezien hebben. Heel bruikbaar (ook als je niet werkzoekend bent). Het filmpje toont dat je met eenvoudige aanpassingen in je lichaamshouding grote veranderingen kunt bewerkstelligen in het zelfvertrouwen dat je voelt. En (dus) in wat je uitstraalt. Aanrader!

Houd hoop 
Op de langere termijn kan het houden van hoop en een positieve houding een behoorlijke uitdaging zijn. De een gaat daar anders mee om dan de ander. Laat je eens inspireren door mensen die in zeer moeilijke omstandigheden kansen zagen en grepen. Zoek op www.ted.com op William Kamkwamba, ‘How I harnassed the wind’. En geef op YouTube de zoekterm Nick Vujicic eens in. Deze mensen kunnen een rolmodel en inspiratiebron voor je vormen. 

Houd je netwerk warm
80% van degenen die in een nieuwe baan beginnen, hebben die gevonden via hun netwerk! Niet via het sturen van cv’s, niet door het schrijven van brieven. Je kunt dus altijd en overal gevonden worden als dé geschikte kandidaat voor die mooie vacante functie. Op feestjes en bijeenkomsten. Bijpratend met de buurvrouw. Het belang van je netwerk is groot, bouw daaraan. Wees je bewust van wat je uitstraalt. Hoe je je verzorgt en kleedt. Wat je zegt. Hoe je je opstelt in een gesprek. Geef je daarmee een k(l)eurig en glanzend visitekaartje af of een wat verkreukeld exemplaar?

Zorg dat je cv opvalt
En wel op een manier die bij jou past. Een treffend filmpje hierover vind je op YouTube. Zoek op “brand new job sollicitatietraining deel 1” en doe je voordeel met de tips.

LinkedInprofiel up to date
Verder is het van groot belang dat je LinkedInprofiel volledig is en aanspreekt. Een duidelijke, prettige foto is onontbeerlijk. Ook aanbevelingen zijn natuurlijk goede reclame! Neem de drempel en vraag om aanbevelingen. Maak daarbij gebruik van de tool die LinkedIn daarvoor speciaal heeft gemaakt (hint: het is dus niet raar om dat te doen!). Nodig mensen die je zakelijk en/of privé kent uit om een connectie met je te maken.

Profileer in je LinkedIngroepen
In bijvoorbeeld de LinkedIngroep Sollicitatietips zijn talloze goede adviezen te vinden. Word lid en profiteer van alle gratis informatie en het delen van ervaringen. Je komt zo ook op gespecialiseerde sites waar sollicitatieadvies gegeven wordt.
Ook lid worden van andere relevante LinkedIngroepen (bijvoorbeeld van Management Support) is een goed idee. Lever eens een constructieve bijdrage in een discussie. Of geef met de bekende opgestoken duim aan wat jou interesseert. Allemaal manieren om je te profileren en jezelf op een positieve en krachtige manier te laten zien. En dat kun je natuurlijk ook op andere social media doen, zoals op Twitter.

Formuleer je unique selling points 
Als jij ervan uitgaat dat je zo gewoon bent als dertien in een dozijn, zal een potentiële werkgever dat niet anders zien. Maar natuurlijk klopt dat niet: ook jij bent one of a kind, ook jij hebt bijzondere eigenschappen. Vind jouw unieke combinatie van kernkwaliteiten, drive, opleiding, ervaring en persoonlijkheid. En breng onder woorden wat juist jíj te bieden hebt. Wees vertrouwd met je korte betoog daarover, maak het je eigen. Zodat de belangstelling van je gesprekspartner gewekt wordt, op een natuurlijke manier.

Overweeg een stage of vrijwilligerswerk
Zo doe je ervaring op, bouw je aan je netwerk (wie weet waar dat toe leidt) én toon je dat je gemotiveerd bent. Bovendien geeft het voldoening; je draagt bij en daar mag je trots op zijn. Houd echter wel voor ogen wat momenteel je werkelijke ‘job’ is: het vinden van je nieuwe baan! Dat heeft voorrang op andere (aandacht en tijdrovende) activiteiten.

Ben je het af en toe een beetje zat? Niet vreemd hoor. Incasseren hoort erbij, maar makkelijk is dat vaak niet. Wissel daarom je huidige taak – het vinden van je nieuwe werkplek – af met (gezonde) activiteiten die je ontspannen en waarvan je geniet. Zorg goed voor jezelf en je welzijn.

Solliciteren: online netwerkprofiel
Solliciteren… doe je zo! (gratis e-book)
De inhoud van je sollicitatiebrief
Training: Personal branding

Reageer op dit artikel