checklist

Drie tips voor de eerste indruk

Persoonlijke ontwikkeling

Doe met onderstaande tips je voordeel.

Ga jij voor een nieuwe stap in je carrière op gesprek bij een potentiële werkgever, realiseer je dan dat je een eerste indruk maar één keer kunt maken. Binnen enkele seconden zet je al een beeld van jezelf neer. En natuurlijk wil je een prima visitekaartje achterlaten.

1) Neem een positieve houding aan.
Glimlach, praat over positieve onderwerpen, zeg iets aardigs over de locatie, de organisatie of je gesprekspartner.

2) Laat iets van jezelf zien.
Je wordt interessanter en aansprekender wanneer je gepaste openhartigheid toont. Vertel over je passies en interesses, lach om je fouten of onhandigheden, laat weten wat je raakt en wat je bezighoudt.

3) Genoeg over jou.
De beste manier om een goede indruk te maken is door je gesprekspartner een goed gevoel over zichzelf te geven. Wanneer de ander een goed gevoel overhoudt aan het gesprek, zal dit op jou afstralen. Dus toon belangstelling, geen complimenten en pas tempo en inhoud aan de reactie van je gesprekspartner aan.

Reageer op dit artikel