checklist

Zomer APK voor je LinkedInprofiel

Persoonlijke ontwikkeling

Laat kansen niet liggen en doe een kleine zomer-apk voor je LinkedInprofiel. Zo gebeurd en nog leuk om te doen ook! Of doe je het zo? Nog niets aan de hand, het is pas juni, de zomervakantie duurt nog lang en pas in augustus is duidelijk hoe het verder gaat met haar arbeidscontract. Het is verleidelijk […]

Zomer APK voor je LinkedInprofiel

Laat kansen niet liggen en doe een kleine zomer-apk voor je LinkedInprofiel. Zo gebeurd en nog leuk om te doen ook!

Of doe je het zo?

Nog niets aan de hand, het is pas juni, de zomervakantie duurt nog lang en pas in augustus is duidelijk hoe het verder gaat met haar arbeidscontract. Het is verleidelijk om eerst al het werk dat er nog ligt af te maken, eindelijk vakantie te vieren en dan wel weer te zien. Kijken naar werk, CV maken, profiel bedenken, komt nog wel…

Laat kansen niet liggen

Je smartphone, je laptop, je auto, je fiets, het schilderwerk, van alles wordt regelmatig geüpdatet of onderhouden, hoe zit dat met je eigen profiel?

APK voor je LinkedInprofiel

Waarom wachten met het bijhouden van je profiel totdat je echt op zoek moet naar ander werk? Als je je profiel regelmatig bijhoudt kost het weinig tijd en moeite. En de informatie die mensen over je vinden klopt weer. “Ja maar…. Dan denken ze op mijn werk dat ik weg wil en word ik uitgerangeerd”. Nóg een reden om regelmatig een beetje bij te werken: een kleine onderhoudsbeurt!

Tips voor klein onderhoud

  • Zet je update notifier uit voordat je je profiel bijwerkt.
  • Pas je samenvatting aan zodat er te lezen is wat jij nú voor een opdrachtgever of werkgever te bieden hebt.
  • Pas de toelichting bij je meest recente werkgever aan: geef voorbeelden van wat je bereikt hebt, liefst op het gebied dat je in je samenvatting genoemd hebt.
  • Heb je relevante trainingen en cursussen ook op je profiel staan?
  • Vraag om een aanbeveling: met wie heb je recent samengewerkt die tevreden is over je werk? Trek de stoute schoenen aan en vraag of zij / hij bereid is om daarover iets te schrijven voor LinkedIn.

Auteur: Marjolein Schepel | Schepel coaching en advies

Reageer op dit artikel