checklist

5 gelukstips voor assistants

Persoonlijke ontwikkeling

Echt contact maken met je collega’s is volgens ‘geluksprofessor’ Patrick van Hees één van de grootste gelukmakers. Hij geeft nog vijf andere gelukstips voor assistants.

5 gelukstips voor assistants
  1. In jouw functie heb je te maken met het optimaal ontzorgen van anderen. Wees daarom extra bewust van je eigen oplaadpunten. Besteed er echt tijd aan, bijvoorbeeld door sport, yoga, meditatie, lezen of borrelen met een vriend(in). Kies meerdere oplaadpunten die bij jou passen en zorg daarbij voor afwisseling.
  2. Bedenk dat de ideale baan niet bestaat, maar kijk vooral naar wat jouw werk leuk maakt. Dat kan liggen in de inhoud van het werk, het contact met je leidinggevende, collega’s, leveranciers en klanten, of de voldoening die het je geeft en de mogelijkheid om je te ontwikkelen. Tel je zegeningen.
  3. Als je actielijstjes maakt, zorg dan dat er ook altijd iets leuks en positiefs op staat, iets dat jou weer even een geluksimpuls geeft.
  4. Begin iedere dag met een One Minute Mail. Dat is een berichtje dat je naar iemand in je omgeving stuurt, puur om even te laten blijken dat je aan diegene moest denken en dat je blij bent dat hij of zij in je leven is, zonder dat er een werkgerelateerde vraag in het bericht staat. Maak even bewust verbinding.
  5. Pas op voor perfectionisme. Het lijkt een mooie eigenschap, maar het hangt samen met een minder gelukkig leven. Vraag je blij een belangrijk doel vooraf af met welke uitkomst je tevreden zult zijn. Zo gauw je een oplossing vindt die aan jouw uitgangspunt voldoet: kies ervoor en sta er verder niet meer bij stil.

Deze tips komen uit het boek Geluk is D.O.M. van Patrick van Hees. Het boek is hier verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel