nieuws

40 uur werken is niet goed voor vrouwen

Persoonlijke ontwikkeling

De Vrouwenbond FNV is bang dat er minder vrouwen de arbeidsmarkt op gaan als de 40-urige werkweek weer wordt ingevoerd. ‘Een stoffig huis, verwaarloosde kinderen en minder geld om rond te komen. Dat kunnen de gevolgen zijn.’

De Vrouwenbond FNV is bang dat er minder vrouwen de arbeidsmarkt op gaan als de 40-urige werkweek weer wordt ingevoerd. ‘Een stoffig huis, verwaarloosde kinderen en minder geld om rond te komen. Dat kunnen de gevolgen zijn.’

Volgens het kabinet moeten in 2010 60 procent van de vrouwen economisch zelfstandig zijn. Volgens de Vrouwenbond halen we dat niet. Vrouwen zullen alleen meer en langer willen werken als wordt geïnvesteerd in kinderopvang en betaalde verlofregelingen. ‘Op dit moment is er niks waar ouders op terug kunnen vallen en reguliere kinderopvang is gewoon veel te duur,’ zegt Tineke van der Kraan, voorzitter van de Vrouwenbond. Vrouwen zullen volgens haar eerder geneigd zijn om helemaal thuis te blijven en voor de kinderen te zorgen als ze langer moeten werken.

Van der Kraan vindt dat er veel meer mogelijkheden moeten komen om ouders te laten zorgen voor hun kinderen. Bijvoorbeeld korter werken als hun kinderen nog heel jong zijn en juist langer als ze ouder en zelfstandiger zijn.

Reageer op dit artikel