nieuws

Agenda voor werk en privé

Persoonlijke ontwikkeling

Niet alleen vergaderingen en afspraken horen in een agenda maar ook taken als stofzuigen en schoonmaken. Dat zegt het Adviesbureau voor Dagindeling.

Een agenda is er niet alleen om vergaderingen en zakelijke afspraken in op te schrijven, ook taken als de vuilnis buiten zetten en stofzuigen moeten er voortaan in komen. Dat vindt althans het Adviesbureau voor Dagindeling.

THUIS-BEDRIJF

Het bureau bedacht de ‘agenda voor ouders 2003’. De agenda moet de privé-tijd structureren en herorganiseren. Volgens Mariangeles Nogueras van het adviesbureau kunnen vrouwen niet delegeren en draaien daarom vaak alleen op voor de huishoudelijke taken. Vrouwen zouden het huishouden als een bedrijf moeten zien en de huishoudelijke taken in een agenda bijhouden. Daardoor kan het werk makkelijker worden georganiseerd.

DELEGEREN EN ORGANISEREN

Ook moeten partner en kinderen meer bij het huishouden worden betrokken. Daar is wel eerst een mentaliteitsverandering bij de vrouw voor nodig denkt Mariangeles Nogueras: ‘Zij moet het stofzuigen delegeren en niet alles zelf willen doen’. In de agenda is een lijst met klussen opgenomen die kinderen in verschillende leeftijdscategoriën en partners kunnen uitvoeren. Volgende maand ligt de nieuwe agenda in de winkels.

DUBBELE AGENDA

In de dubbele Office Management Agenda die je op ManagementSupport.nl kunt bestellen, kun je je planning voor zowel thuis als op het werk bijhouden. Je bestelt deze agenda in Zakendoen .

Reageer op dit artikel