nieuws

Anne van der Weijden MA 2001

Persoonlijke ontwikkeling

Anne van der Weijden

is gisteren gekozen tot Management Assistente van het Jaar 2001. Volgens de 10-koppige jury, onder leiding van Lodewijk de Waal (FNV), was zij de beste kandidaat. Bij de uitreiking liet Anne weten erg trots te zijn: ‘Dit is een pluim; een beloning voor mijn prestaties’. Anne nam de titel over van Olena van Loon die in 2000 werd verkozen.

GEEN DISCUSSIE MEER OVER NAAM

Anne, die in Zwolle werkt bij Stichting Zorgspectrum Het Zand, zal in 2002 haar vak vertegenwoordigen en uitdragen in het land. Dat houdt in dat zij presentaties en lezingen zal geven aan haar beroepsgenoten, maar ook aan managers en andere geïnteresseerden. Anne vindt dat de discussie over de naam (secretaresse of management assistent) wat haar betreft kan ophouden. Het gaat immers om wat je doet.

Het zal een drukke tijd worden voor Anne. Olena waarschuwde haar manager al: ‘Ik vind het dapper dat managers hun assistenten nomineren. Anne zal straks veel op pad zijn. U zult haar erg gaan missen’.

NIEUWE MANAGER?

Onderzoeksbureau Sarv had in opdracht van organisator Manpower een onderzoek gedaan naar ‘De nieuwe manager’ en presenteerde dat op deze middag. De conclusie is dat er vier typen managers bestaan, ieder verschillend om mee samen te werken, verschillend van jong tot oud. Maar dat wisten wij allang. Niets nieuws dus.
Ook werd onderzocht wat volgens managers de belangrijkste kwaliteiten zijn van een secretaresse. ‘Hart voor de zaak’ bleek 90% te vinden. Het afleveren van goed werk stond pas op de derde plaats. ManagementSupport zou graag willen weten hoe deze conclusie tot stand is gekomen…

De Management Assistent verkiezing van het jaar vond op 20 december 2001 plaats in Golden Tulip Barbizon Palace Hotel te Amsterdam en werd georganiseerd door Manpower.

Reageer op dit artikel