nieuws

Bedrijfsdiefstal door vrouwen neemt toe

Persoonlijke ontwikkeling

Steeds meer vrouwelijke werknemers stelen van hun baas. Vorig jaar was 22 procent van het totaal aantal plegers van bedrijfscriminaliteit vrouw.

Steeds meer vrouwelijke werknemers stelen van hun baas. In 1999 was 10 procent van het totaal aantal plegers van bedrijfscriminaliteit vrouw, in 2001 was dat 22 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Hoffmann Bedrijfsrecherche.

VERTROUWEN

Volgens de onderzoekers komt de stijging vooral door het toenemend aantal vrouwen dat werkt. Daarnaast genieten vrouwen meer vertrouwen dan mannen, zij kunnen daardoor makkelijker hun gang gaan. Als zich onregelmatigheden voordoen wordt er minder snel naar vrouwen gekeken. De groep die het vaakst steelt van de werkgever zijn jongeren tussen 18 en 25 jaar.

Reageer op dit artikel