nieuws

Botert het niet tussen jou en je manager? Tien tips om het beter te doen

Persoonlijke ontwikkeling

Je manager is een van de belangrijkste personen waar je op je werk mee te maken hebt. Botert het niet tussen jullie, dan kan dat consequenties hebben voor je carrière, terwijl een goede verstandhouding je geen windeieren zal leggen. Schort er nog iets aan de relatie met je manager? Tien tips hoe het beter kan.

Je manager is een van de belangrijkste personen waar je op je werk mee te maken hebt. Botert het niet tussen jullie, dan kan dat consequenties hebben voor je carriere, terwijl een goede verstandhouding je geen windeieren zal leggen. Schort er nog iets aan de relatie met je manager? Tien tips hoe het beter kan.

1. Probeer niet steeds te winnen
Hij of zij heeft de macht, in ieder geval meer dan jij. Je wint misschien een slag, maar op het eind zul je altijd de verliezer zijn.

2. Probeer erachter te komen wat je zo irriteert
Natuurlijk, je manager is een eikel, maar waarom heb je daar zoveel last van? Probeer daar achter te komen. De meeste negatieve reacties komen voort uit een gevoel van onvrede met jezelf, zelfs als ze opgewekt worden door het gedrag van iemand anders.

3. Probeer erachter te komen waarom je manager niet gelukkig is met jou
Hoe kun je in hemelsnaam iets veranderen als je niet weet wat hem of haar dwars zit.

4. Realiseer je dat het aan jou is om het probleem op te lossen
Oneerlijk misschien, maar je manager heeft waarschijnlijk wel iets belangrijkers aan zijn/haar hoofd dan jouw ongenoegen.

5. Leg je erbij neer dat je manager een vreemde vogel is
De een is een geweldige manager, de ander niet. De een kan goed communiceren, de ander niet. Je kunt je er over opwinden of het gewoon accepteren.

6. Richt je op je werk in plaats van op de zwakheden van je manager
Ruzies met managers onstaan meestal omdat mensen hun werk niet naar behoren hebben gedaan en hun eigen frustratie daarover.

7. Neem ontslag
Sommige werksituaties zijn gewoonweg onleefbaar en zullen nooit verbeteren. Is dit het geval, ga dan op zoek naar een andere baan.

8. Ga met met je manager lunchen, buiten de deur
Op kantoor heeft je manager een bepaalde rol, daar zal hij of zij zich naar gedragen. Bespreek je problemen buiten dit domein, de kans op een constructief gesprek is daarmee stukken groter.

9. Roddel niet over je manager
Op die manier wordt het probleem alleen maar groter en wordt het nog moeilijker om de relatie met je manager te verbeteren.

10. Geef je gewonnen
Misschien heeft je manager wel gelijk en is zijn/haar gedrag ten opzichte van jou dus volkomen normaal en acceptabel. Je kunt ook zelf de boosdoener zijn.

Bron: Managersonline.nl

Reageer op dit artikel