nieuws

Depressies en angsten bij personeel

Persoonlijke ontwikkeling

Een op de vijf werknemers heeft een psychische stoornis. De meest voorkomende zijn depressies, angststoornissen of alcoholproblemen.

Een op de vijf werkende mannen en vrouwen heeft een psychische stoornis. De meest voorkomende zijn depressies, angststoornissen of alcoholproblemen, dit blijkt uit gegevens van het Nemesis-onderzoek van het Trimbos-instituut. Bij het onderzoek waren bijna vijfduizend werkende mannen en vrouwen uit alle bedrijfstakken betrokken.

GEEN WERKPLEZIER

Naar schatting heeft een kwart miljoen werkende vrouwen (9,1 procent) een stemmingsstoornis, meestal in de vorm van een depressie. Ruim 400.000 werkende vrouwen (14,6 procent) lijden aan angststoornissen. Van de werkende mannen heeft 12,1 procent (een half miljoen) problemen met alcohol. Hoe iemand het werk beleeft, blijkt sterk te maken hebben met de psychische stoornissen. Mannen die geen plezier in het werk hebben, maken tien keer meer kans op een stemmingsstoornis. Bij vrouwen is die kans vijf keer zo groot.

Reageer op dit artikel