nieuws

Directiesecretaresse is steeds meer manager

Persoonlijke ontwikkeling

Managers vinden dat directiesecretaressen steeds vaker een managementrol vervullen.

Managers zijn van mening dat directiesecretaressen steeds meer een managementrol vervullen. Dat blijkt uit onderzoek door uitzend- en detacheringsorganisatie Officeteam. Officeteam ondervroeg 1550 human resources en finance managers in negen landen: Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Tsjechië, Australië en Nieuw-Zeeland.

MANAGEMENTVAARDIGHEDEN

Volgens de managers staat een directiesecretaresse op een hoger niveau dan andere administratief of secretarieel medewerkers. In Nederland vindt zeventig procent van de managers dat de directiesecretaresse een serieuze gesprekspartner is die op managementniveau werkt. Vooral op het gebied van marketing en PR en Human Resources Management spelen de directiesecretaresses vaak een belangrijke rol. Secretaressen volgen ook vaker een cursus om managementvaardigheden te leren. Ze moeten op hetzelfde niveau als hun managers kunnen werken, meedenken en meepraten.

Reageer op dit artikel