nieuws

Directiesecretaressen schaars

Persoonlijke ontwikkeling

Veel Nederlandse bedrijven hebben moeite met het vinden van goede directiesecretaressen. Met als gevolg dat de salarissen voor directiesecretaressen stijgen.

Het vinden van een goede directiesecretaresse blijkt moeilijk. Bedrijven bieden steeds hogere salarissen om de functie toch ingevuld te krijgen. Dit blijkt uit het Support Staff Survey onder 26 grote ondernemingen, dat Hay Management Consultants jaarlijks uitvoert. Hierdoor stijgen de salarissen voor directiesecretaresse onevenredig met andere ondersteunende functies.

SECONDAIRE ARBEIDSVOORWAARDEN

Een directiesecretaresse verdient nu gemiddeld 72.000 gulden (inclusief alle vaste beloningsextra’s zoals vakantiegeld en dertiende maand). Dat is meer dan werknemers in vergelijkbare beroepen. Daarbij wordt wel aangetekend dat haar bijna nooit van secondaire arbeidsvoorwaarden, zoals een auto van de zaak, wordt aangeboden. Wel wordt er steeds vaker rekening gehouden met wensen om flexibeler te werken of een ‘sabbatical leave’ op te nemen.

Reageer op dit artikel