nieuws

Een virtuele werkplek thuis

Persoonlijke ontwikkeling

Als managementondersteuner heb je vast momenten dat je niet gestoord wilt worden door telefoon of collega’s. Thuiswerken kan een oplossing zijn.

Als managementondersteuner heb je ongetwijfeld wel eens momenten dat je liever niet gestoord wilt worden door telefoon of collega’s, omdat je bijvoorbeeld een deadline hebt of je moet concentreren op een moeilijke taak. Op kantoor is dat vaak lastig (ze weten je altijd te vinden). Een goed alternatief kan zijn om in zo’n geval een middag thuis te werken. Er kunnen natuurlijk ook privéredenen zijn (zoals het moeten binnenlaten van de ‘wasmachineman’) om even thuis te willen werken. Hoe dan ook, thuiswerken is voor iedereen wel eens handig of functioneel.

ONGESTOORD WERKEN

Thuiswerken, telewerken of virtueel werken staat eigenlijk voor plaats- en tijdsonafhankelijk werken. Met andere woorden, het maakt niet meer uit waar je bent als je aan het werk bent, of bepaalde taken uitvoert. Als je manager dat begrijpt, zal hij of zij er weinig moeite mee hebben dat je af en toe niet lijfelijk op kantoor aanwezig bent. Wel zal je manager (terecht) eisen dat je werk of je bereikbaarheid in geen geval mag lijden onder het feit dat jij niet op kantoor aanwezig bent. In de meeste gevallen zal dat ook niet aan de orde zijn, sterker nog, uit onderzoek is gebleken dat mensen die niet op kantoor werken meestal productiever zijn, omdat ze zich beter kunnen concentreren en minder gestoord worden.

SATELLIETKANTOOR

Als je inderdaad thuis gaat werken, heb je daar natuurlijk wel het e.e.a. voor nodig. Afhankelijk van wat je thuis precies gaat doen, kun je met minimale middelen uit de voeten (een PC en internetaansluiting is meestal al voldoende). Mocht je structureler thuis willen werken, dan is het raadzaam thuis wat beter uitgerust te zijn, zodat je als het ware thuis een satellietkantoor bent van je bedrijf.

Lees meer over virtueel werken op ManagementSupport.nl.

Bron: Natasja Fortuin en Marianne Sturman, Moneypenny

Reageer op dit artikel