nieuws

Eerste werkdag vol fouten en blunders

Persoonlijke ontwikkeling

Net begonnen aan een nieuwe baan, wil je alles natuurlijk zo goed mogelijk doen. Vergeet het maar, de eerste werkdag gaat er van alles mis.

Net begonnen aan een nieuwe baan, wil je alles natuurlijk zo goed mogelijk doen. Vergeet het maar, de eerste werkdag is meestal een traumatische ervaring voor nieuwe werknemers. Meer dan de helft van de verse arbeidskrachten begaat op de eerste dag tenminste een forse blunder. Dat blijkt uit een onderzoek van het Britse wervings- en selectiebureau Angels dat 1500 werknemers ondervroeg.

LAST VAN ZENUWEN

De meest gemaakte blunders zijn vloeken in het bijzijn van de directeur, namen vergeten van de nieuwe collega’s, en de telefoon opnemen met de naam van een vorige werkgever. Ook de voorbereiding op de nieuwe baan verloopt niet zonder problemen. Vrouwen maken zich ernstig zorgen over wat ze moeten dragen op de eerste werkdag. Mannen zijn behoorlijk nerveus over de indruk die ze gaan maken op de nieuwe baas.

De onderzoekers geven werkgevers een aantal tips om nieuw personeel een relaxte eerste dag te bezorgen. Zo is het verstandig om een kennismakingslunch te organiseren met de nieuwe collega’s, gevolgd door een rondleiding. Die ontspannen sfeer zou leiden tot minder blunders op de eerste werkdag.

Reageer op dit artikel