nieuws

Emotionele intelligentie

Persoonlijke ontwikkeling

Succes op je werk is niet alleen afhankelijk van je kennis en vaardigheden, ook je emotionele intelligentie (IQ) heeft grote invloed.

Succes op je werk is niet alleen afhankelijk van je kennis en vaardigheden, ook je emotionele intelligentie (IQ) heeft grote invloed op je succes.

SUCCES MET EQ

Effectief omgaan met gebeurtenissen en verantwoordelijkheden op het werk, mensen foutloos kunnen inschatten, op de juiste manier kunnen reageren op emoties en gedrag van anderen, je hoofd koel houden in moeilijke situaties, het zijn allemaal zaken die blijk geven van je emotionele intelligentie (EQ). Kortweg draait EQ om goed omgaan met je eigen gevoelens en die van anderen. Hoe beter je dat kunt, hoe succesvoller je bent, niet alleen in je sociale leven maar ook op het werk. Zeker voor secretaressen is een ontwikkeld EQ onmisbaar. Als managementondersteuner krijg je veelal te maken met verschillende, soms moeilijke situaties, waarbij aanspraak wordt gedaan op jouw vindingrijkheid, flexibiliteit en inschattingsvermogen.

Als je je bewust bent van de werking van het EQ, kun je daar je voordeel mee doen.

  • In Persoonlijke Groei kun je lezen uit welke vijftien onderwerpen de emotionele intelligentie van de mens bestaat. Ook kun je daar een testje doen om jouw EQ te meten.
  • Het ontwikkelen van je eigen EQ kost natuurlijk tijd. In de Werkwijzer Emotionele Intelligentie, 50 tips wordt het onderwerp helder en praktisch beschreven, je vindt er principes die je direct kunt toepassen. Je kunt het boekje bestellen bij de vakliteratuur in de rubriek Zakendoen.

Reageer op dit artikel