nieuws

‘Het regent te vaak in Nederland’, met deze smoes om niet naar je werk te hoeven fietsen, kun je niet meer aankomen. Volgens statistieken van het KNMI regent het namelijk maar 6,5 procent van de tijd!

‘Het regent te vaak in Nederland’, met deze smoes om niet naar je werk te hoeven fietsen, kun je niet meer aankomen. Volgens statistieken van het KNMI regent het namelijk maar 6,5 procent van de tijd!

Stimulans
Het campagnebureau Fiets naar je werk stimuleert werknemers en werkgevers om vaker de fiets te gebruiken voor het woon-werkverkeer. Dat is goed voor je gezondheid en tevens voor het milieu. Toch verzinnen nog steeds veel mensen smoesjes om niet op de fiets naar het werk te hoeven. Van alle mensen die op een afstand van minder dan 7,5 kilometer van hun werk wonen – dat zijn 2,5 miljoen mensen! – komt maar een kwart op de fiets. Het grootste deel, 57 procent, komt met de auto en de rest op een andere manier.

Fiets-motieven
Op fietsnaarjewerk.nl vind je tien smoezen om niet te hoeven fietsen maar vooral ook motieven om juist wél de tweewieler uit de schuur te halen.

Smoezen
– het regent te vaak in Nederland;
– de afstand naar mijn werk is te groot;
– fietsen kost teveel tijd;
– mijn fietsroute is onveilig;
– fietsen worden altijd gestolen.

Motieven
– fietsen is gezond;
– fietsen is goed voor het milieu;
– fietsen helpt tegen files;
– fietsen helpt tegen stress;
– fietsen heeft snel resultaat.

Reageer op dit artikel