nieuws

Helft werkenden meldt zich wel eens onterecht ziek

Persoonlijke ontwikkeling

Bijna de helft van de Nederlandse werknemers meldt zich volgens collega’s wel eens onterecht ziek. Dit blijkt uit een Randstad-onderzoek naar kleine en grote zonden op het werk.

Bijna de helft van de Nederlandse werknemers meldt zich volgens collega’s wel eens onterecht ziek. Dit blijkt uit een Randstad-onderzoek naar kleine en grote zonden op het werk.

 

Randstad constateert ook dat werknemers zich wel eens schuldig maken aan het schrijven van overuren die nooit gemaakt zijn. Daarnaast is een op de tien mailtjes verstuurd vanaf het werk privé. Ook wordt er op grote schaal gesurft op internet voor privé-doeleinden en privé bellen met de zakelijke telefoon komt ook veel voor.

 

Pennen, printpapier en paperclips worden regelmatig mee naar huis genomen. Zes op de tien werknemers zijn desondanks niet geneigd hun stelende collega bij de baas aan te geven. Het persoonlijk aanspreken van de persoon in kwestie heeft bij zeven van de tien werkenden de voorkeur. Wel blijken veel werkenden de neiging hebben om het foute gedrag van een medewerkers te bespreken met collega’s.

Reageer op dit artikel