nieuws

Het eind van de dag

Persoonlijke ontwikkeling

De laatste uurtjes van de dag worden door sommige werknemers gebruikt voor allerlei triviale klusjes, ‘Ach, de dag is toch bijna om…’

De laatste uurtjes van de dag worden door sommige werknemers gebruikt voor allerlei triviale klusjes, ‘Ach, de dag is bijna om en ik ga toch zo naar huis…’. Als jij die neiging ook hebt, plan dan juist belangrijke werkzaamheden aan het eind van de dag. Dan haal je het meest uit die laatste uren.

GECONCENTREERD WERKEN

  • Zet een alarmklok op je bureau die twee uur voor het einde van je werkdag afgaat. Bepaal op dat moment wat je nog echt moet doen en wat tot morgen kan wachten.
  • Vraag je collega’s jou niet te storen in de namiddag. Als ze je ergens mee nodig hebben, kunnen ze je het best vroeg op de dag inschakelen.
  • Plan je afspraken ’s ochtends en houd je agenda de laatste twee uur van de dag vrij, zo kun je ongestoord en onafgebroken doorwerken.
  • Neem geen telefoon op maar zet je voicemail aan. Je kunt de boodschappen een halfuur voor je weggaat afluisteren, zit er een belangrijke telefoontje tussen, dan kun je die direct terugbellen, de rest handel je meteen de volgende ochtend af.

Reageer op dit artikel