nieuws

‘Ja, ik blur ook’

Persoonlijke ontwikkeling

Ruim 93 procent van de ManagementSupporters blurt. De meeste secretaressen zorgen er wel voor dat hun blurren in balans blijft.

Ruim 93 procent van de ManagementSupporters blurt. In veel gevallen profiteert de werkgever daarvan, maar de meeste secretaressen zorgen ervoor dat het blurren in balans blijft.

EVENWICHT

Maar liefst 35 managementsupporters reageerden op de vraag: ‘Blur jij ook’, die de ManagementSupport E-mailnieuwsbrief stelde naar aanleiding van het bericht over de nieuwste werktrend ‘blurren’. Blurren komt uit het Engels en betekent ‘vervagen’. Bedoeld wordt het vervagen van de grens tussen werk en privé: op het werk regel je privézaken en thuis doe je je werk.

De meeste ManagementSupporters bekenden direct: ‘Ja, ik blur ook’. En de werkgever moet daar blij mee zijn: maar liefst 30 procent geeft aan dat dat in het voordeel is van de baas. Een net zo groot percentage geeft aan het blurren goed in evenwicht te kunnen houden. Slechts 7 procent geeft toe dat er meer privézaken op het werk worden geregeld dan andersom. Maar ze zorgen er dan wel voor dat de schade beperkt blijft.

EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID

Of blurren mag, hangt af van je eigen verantwoordelijkheidsgevoel, zo stellen de ManagementSupporters. Als jij flexibel bent, mag het bedrijf dat ook wel zijn. ‘Ik heb geen 9 tot 5 mentaliteit. Ik blijf gerust een half uur langer werken. Als dat betekent dat ik mijn dokter in werktijd moet bellen, vind ik dat mijn baas daar niet over mag zeuren.’ En daar zijn veel secretaressen het mee eens. Bovendien wordt aangegeven dat de meeste bedrijven tijdens kantooruren open zijn. En, als je het energiebedrijf nog moet bellen, dan ga je toch niet een halve dag vrij nemen. Maar er is ook een grens: ‘Privé-afspraken doe je maar in je vrije tijd’, aldus een van de respondenten.

BLURVERBOD

Slechts twee respondenten gaven aan niet te blurren. Een van deze respondenten achtte het voor haar niet noodzakelijk. De ander mag niet van de baas: ‘We zijn zelfs van ManagementSupport.nl en 9292ov.nl afgesloten, om te voorkomen dat we daar misbruik van maken. Mijn baas vertrouwt ons dus helemaal niet.’

Reageer op dit artikel