nieuws

Kletsen is te leren

Persoonlijke ontwikkeling

Een praatje maken bij de koffieautomaat, op de kerstborrel, voor een vergadering. Het lijkt gemakkelijk, maar voor veel mensen gaat dat niet zo vlot. Heb je er moeite mee een gesprek met onbekenden te voeren? In het boek ‘Een praatje maken’ vind je tips, oefeningen en voorbeelden voor een luchtig gesprek.

Een praatje maken bij de koffieautomaat, op de kerstborrel, voor een vergadering. Het lijkt gemakkelijk, maar voor veel mensen gaat dat niet zo vlot. Heb je er moeite mee een gesprek met onbekenden te voeren?  In het boek ‘Een praatje maken’ vind je tips, oefeningen en voorbeelden voor een luchtig gesprek.

Meer mensen dan je denkt breekt het angstzweet uit als ze over koetjes en kalfjes moeten praten. Ze vragen zich af hoe ze moeten beginnen, wat ze moeten doen als de ander geen zin heeft om te praten en of ze wel interessant genoeg zijn. Toch is een praatje maken vaak een onmisbare vaardigheid op het werk.

In het boek ‘Een praatje maken’ leer je alle nodige stappen voor het maken van een praatje: contact leggen, praten, afronden en afscheid nemen. Achterin staat een lijst met tips voor openingszinnen.

Een praatje maken (Marjolijn van Burik). Thema, 2004.

Reageer op dit artikel