nieuws

Leidinggeven kunst en kunde

Persoonlijke ontwikkeling

Het vak van leidinggeven is voortdurend in ontwikkeling. Ging het vroeger vooral om de rol van politie-agent, met dwang en straf hoog in het vaandel, tegenwoordig ligt het accent meer op de rol van hovenier, die zijn plantjes vertroetelt.

Het vak van leidinggeven is voortdurend in ontwikkeling. Ging het vroeger vooral om de rol van politie-agent, met dwang en straf hoog in het vaandel, tegenwoordig ligt het accent meer op de rol van hovenier, die zijn plantjes vertroetelt.

Of ben jij meer het onderwijzende type? En gedraagt jouw baas zich als een ‘meteropnemer’? In dit boek kun je jezelf testen op je sterke en minder sterke punten en kun je je eigen ontwikkelingsplan maken. Het gaat erom in alle situaties te zoeken naar alternatieven. Nieuwe wegen, heldere oplossingen, draagvlak creëren, medewerkers motiveren, standvastig zijn en vooral het hoofd koel houden. Dat is de kunst.
INFORMATIE

‘Leidinggeven kunst en kunde’ is geschreven door L. Wijchers. ISBN 90 14 05242 1. Te bestellen bij klantenservice Samsom, e-mail: klantenservice@samsom.nl tel. (0172) 46 68 28.

Reageer op dit artikel