nieuws

Liever teveel dan te weinig werk

Persoonlijke ontwikkeling

Als je weinig om handen hebt, is het risico om gedemotiveerd te raken groter dan wanneer je overladen wordt met werk. Dat blijkt uit onderzoek van het internationale onderzoeksbureau Sirota Intelligence onder 203.000 werknemers.

Als je weinig om handen hebt, is het risico om gedemotiveerd te raken groter dan wanneer je overladen wordt met werk. Dat blijkt uit onderzoek van het internationale onderzoeksbureau Sirota Intelligence onder 203.000 werknemers.

Minder tevreden


Uit de studie blijkt dat werknemers die te weinig werk te doen hebben minder tevreden zijn over hun baan dan hun collega’s die een normale of zelfs een te grote ‘workload’ hebben. De medewerkers met een normale werklast zijn het meest tevreden.

Kosten


Volgens directeur Jeffrey Salzman van Sirota willen de meeste werknemers met hun werkzaamheden een bijdrage leveren aan de organisatie. Medewerkers die te weinig te doen hebben voelen zich niet serieus genomen en zijn daardoor minder tevreden en minder enthousiast, aldus Salzman. Hij concludeert dat te weinig werkdruk werkgevers meer kost dan teveel werkdruk. Hij voegt er wel aan toe dat een evenwichtige, ‘normale’ werkdruk het minst kost en het meeste oplevert.

 

Reageer op dit artikel