nieuws

Manager speelt rol bij ontslag

Persoonlijke ontwikkeling

Een goede relatie met de manager kan de redding zijn voor werknemers die kans lopen hun baan te verliezen bij reorganisaties.

Een goede relatie met de manager kan de redding zijn voor werknemers die kans lopen hun baan te verliezen bij reorganisaties.

GOEDE RELATIE BESCHERMT

Als je weinig steunpunten hebt in je organisatie, loop je grotere kans ontslagen te worden tijdens een reorganisatie. De faculteit Arbeids- en organisatiepsychologie concludeert dit na onderzoek van een selectieproces bij een collectief ontslag bij een grote onderneming. Er bleek een duidelijk verband te bestaan tussen ontslag en de relatie van de werknemer met zijn leidinggevende. De praktijk is als volgt: de directie geeft de hoofdlijnen van de gevolgen van de reorganisatie aan. Vervolgens wordt het lokale management gevraagd de ontslaglijst op te stellen. In dat proces blijken persoonlijke voorkeuren van
direct-leidinggevenden een grote rol te spelen.

Reageer op dit artikel