nieuws

Manisch van koffie

Persoonlijke ontwikkeling

Hoeveel koppen koffie drink jij per dag op je werk? Hopelijk niet teveel, want volgens twee Japanse psychiaters kun je er manisch van worden.

Hoeveel koppen koffie drink jij per dag op je werk? Hopelijk niet teveel, want volgens twee Japanse psychiaters kun je er manisch van worden.

Arabieren
Naar men aanneemt, waren de Arabieren de eerste koffiedrinkers. De hele wereld heeft hen gevolgd; de totale wereldproductie van koffie bedroeg in het oogstjaar 2001/2002 ongeveer 115 miljoen balen van 60 kilogram. Nederlanders drinken jaarlijks zo’n 151 liter koffie. Dit komt neer op ruim drie kopjes koffie per dag.

Japanners
Twee Japanse psychiaters beweren dat je manisch van koffie kunt worden. Zij onderzochten namelijk een man die problemen op zijn werk veroorzaakte. Zo sprak hij erg hard en vooral snel, en hij dacht dat hij een reïncarnatie van Boeddha was. De man werd opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis, waar men erachter kwam dat hij vanaf zijn achttiende jaar vier a vijf koppen koffie per dag dronk, op zijn dertigste acht per dag en op zijn veertigste tien.

Reageer op dit artikel