nieuws

Nederland werkt hard

Persoonlijke ontwikkeling

Nederlanders zijn harde werkers. Na België en Frankrijk hebben we de productiefste beroepsbevolking van de wereld.

Nederland heeft na België en Frankrijk de productiefste beroepsbevolking van de wereld. Dit blijkt uit een vergelijkende studie van het Amerikaanse onderzoeksbureau The Conference Board.

HOGE PRODUCTIVITEIT

Volgens het rapport ligt de toegevoegde waarde per gewerkt uur in Nederland 0,9 procent boven die in de Verenigde Staten. De Fransen en de Belgen zijn nog productiever. Hun toegevoegde waarde per gewerkt uur ligt 1,8 respectievelijk 12,4 procent boven die van inwoners van de VS. In de gehele Europese Unie is de productiviteit echter een stuk lager dan in de Verenigde Staten. Vooral Portugal, Griekenland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk scoren slecht.

Reageer op dit artikel