nieuws

Nederlandse werknemer gezonder

Persoonlijke ontwikkeling

Het gaat goed met de gezondheid van Nederlandse werknemers. Ze leven gezonder, melden zich minder vaak ziek en gaan met meer plezier naar het werk.

Het gaat goed met de gezondheid van Nederlandse werknemers. Ze leven gezonder, melden zich minder vaak ziek en gaan met meer plezier naar het werk. Dat blijkt uit de bedrijfsgezondheidsindex 2004 (BGI 2004) van het gezondheidsmanagementbureau LifeGuard

Gezonder en vrolijker
De werknemers roken minder dan in 2003 en meldden zich minder vaak ziek. Ook werden minder rugklachten geregistreerd.
In 2004 ging 88 procent van de werknemers met plezier naar het werk en kwalificeerde 92 procent van de werknemers hun gezondheid als goed tot uitstekend.

Psychische klachten en overgewicht
Maar er is ook reden tot zorg. Het blijkt dat het nog steeds moeilijk is om psychische klachten bespreekbaar te maken. Bovendien heeft een kwart van de werknemers last van overgewicht en wordt er te weinig bewogen. Een op de drie werknemers haalde in 2004 de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (een half uur per dag matig intensief fietsen of wandelen), én bij 18 procent is de conditie zelfs zo laag dat deze groep een vergrote kans op arbeidsuitval heeft.

Reageer op dit artikel