nieuws

Nederlandse werknemer is solidair

Persoonlijke ontwikkeling

‘Een voor allen, allen voor een’. Deze kreet zou wel eens voor de Nederlandse werknemer kunnen opgaan.

Het blijkt dat solidariteit van Nederlanders met hun collega’s over het algemeen groot is. 65 Procent van de ondervraagden is bereid een uur langer per week te werken als dat het ontslag van een collega voorkomt. Een derde wil voor dat doel ook nog wel vijf procent van zijn nettoloon inleveren. Achttien procent van de ondervraagde werknemers was zelfs bereid een tiende van zijn nettosalaris in te leveren om een collega te redden.

Concessies
Verder wil een overgrote meerderheid concessies doen als dat betekent dat zijn baan veiliggesteld is. In dat geval wilde 78 procent een uur per week extra werken, 49 procent gaf aan 5 procent van zijn nettosalaris in te willen leveren en 30 procent was bereid 10 procent van zijn nettosalaris in te leveren.

Reageer op dit artikel