nieuws

Ongelukkige werknemer presteert beter

Persoonlijke ontwikkeling

Werknemers die ongelukkig zijn, focussen meer op het werk en presteren beter. Gelukkige werknemers besteden hun energie liever aan zichzelf.

Werknemers die ongelukkig zijn, presteren beter. Het tegendeel leek altijd waar te zijn, maar volgens een nieuw Amerikaans onderzoek blijken gelukkige werknemers meer fouten te maken bij het uitvoeren van werkzaamheden dan verdrietige mensen.

WERK LEIDT AF

Je kunt je er iets bij voorstellen: gelukkige mensen hebben hun privé-leven vaak goed op orde, en mensen die het thuis niet fijn hebben, willen zich nog al eens op het werk storten. Volgens het onderzoek steken gelukkige werknemers minder energie in hun werk, en meer in persoonlijke zaken. Ook willen ze niet afgeleid worden door zaken of problemen op het werk die de aandacht vragen en de stemming nadelig kunnen beïnvloeden. Verdrietige werknemers willen juist wel hun gedachten op iets anders richten dan zichzelf en zijn daardoor extra gefocussed op de werkzaamheden. Dit sluit aan bij een eerder onderzoek, waaruit bleek dat droefheid uiteindelijk leidt tot meer zelfkennis en een beter inschattingsvermogen.

Het onderzoek ging uit van een situatie waarin het (on)geluk werd bepaald door persoonlijke omstandigheden, niet door het werk zelf. Wel geven de onderzoekers aan dat een prettige werksituatie werknemers vrolijk maakt en motiveert wat ook leidt tot betere prestaties. Werknemers moeten alleen niet blij worden in hun vrije tijd.

Bron: Psychologie Magazine september 2001

Reageer op dit artikel