nieuws

Open sollicitatie: wel of niet schrijven?

Persoonlijke ontwikkeling

Bezig met het schrijven van een open sollicitatiebrief? Stop er maar mee, want wekelijks verdwijnen tienduizenden brieven ongelezen in de bureauladen van personeelsmanagers.

Bezig met het schrijven van een open sollicitatiebrief? Stop er maar mee, want wekelijks verdwijnen tienduizenden brieven ongelezen in de bureauladen van personeelsmanagers.

Volgens MKB-Nederland heeft het geen zin om een open sollicitatiebrief naar een bedrijf te sturen. Open sollicitaties van werkzoekenden worden bijna niet meer serieus behandeld. Er zijn namelijk geen vacatures meer. ‘Wij verwachten dat binnen het MKB zo’n 100.000 mensen dit jaar hun baan zullen verliezen. En omdat werkgevers hun personeel zo lang mogelijk willen vasthouden, zullen open sollicitaties nauwelijks zin hebben’, zegt de woordvoerder van het MKB in de Telegraaf.

Tachtig brieven
Verzekeraar Interpolis in Tilburg krijgt gemiddeld tachtig brieven per week. Het bedrijf kan de constante stroom sollicitaties niet meer aan. Er zijn maar weinig vacatures en daarom raadt ook dit bedrijf het schrijven van open sollicitaties af. De directeur van de sollicitatiewebsite Monsterboard.nl is het daar echter niet mee eens. Hij denkt dat er altijd nog verborgen vacatures zijn en daarom raadt hij werkzoekenden juist aan om te blijven schrijven. 

Reageer op dit artikel