nieuws

Parttimer even betrokken als fulltimer

Persoonlijke ontwikkeling

Over parttime werken worden wel eens denigrerende opmerkingen gemaakt. ‘O, zij werkt maar parttime.’ De parttime werknemer blijkt echter niet minder betrokken te zijn bij het werk dan iemand die voltijds werkt.

Over parttime werken worden wel eens denigrerende opmerkingen gemaakt. ‘O, zij werkt maar parttime.’  De parttime werknemer blijkt echter niet minder betrokken te zijn bij het werk dan iemand die voltijds werkt.

Volgens onderzoek van psychologen van de British Psychological Society is de inzet bij parttimers en fulltimers even groot. Ook halen parttimers en fulltimers evenveel voldoening uit hun baan en is de wens om te van baan te veranderen even groot.

Het enige verschil dat de psychologen constateerden, is dat een fulltimer zich eerder verliest in  werk. Ze vermoeden dat dit komt doordat veel parttimers zich naast hun werk ook met andere zaken bezighouden.

 

Reageer op dit artikel