nieuws

Secretaressedag geeft dubbel gevoel

Persoonlijke ontwikkeling

Hinkend op twee benen passeren secretaressen hun eigen dag, secretaressedag. Gelukkig kan het grote deel er wel van genieten.

Hinkend op twee benen zijn wij secretaressedag weer gepasseerd. Aan de ene kant roept zo’n dag vraagtekens op: waarom alleen secretaressen? Waarom alleen op deze ene dag? Aan de andere kant profiteren we er ook graag van.

EEN BLOEMETJE IS ALTIJD LEUK

Dat bevestigt niet alleen de stemuitslag, maar ook de ‘kliklijn’ van één onze adverteerders. In de poll vorige week op ManagementSupport.nl liet 43% weten een bloemetje ondanks hun bedenkingen wel op prijs te stellen. Meer dan 1500 secretaressen lieten op deze manier hun manager weten dat zij niet overgeslagen wilden worden. Ongeveer een even groot deel vindt dat secretaressedag beter afgeschaft kan worden.

REACTIES

Uit de reacties die per e-mail binnenkwamen, blijkt dat secretaressedag nogal wat stof doet opwaaien. Een deel van jullie vindt het commercieel, oneerlijk of te standaard. Tja, het liefst willen jullie natuurlijk dat de manager er zelf, spontaan, aan denkt op een wille-keurige dag in het jaar. Het probleem is echter dat dat niet zo vaak gebeurt. En dan kun je ook gewoon genieten van de aandacht die je wel krijgt. Wel moet de volgens Anita de stelling genuanceerd worden: “Natuurlijk is het hartstikke leuk als er iets gedaan wordt, maar de belangrijkste dag? Dat is wel erg overdreven.”.

Reageer op dit artikel