nieuws

Tevreden werknemers bij MKB

Persoonlijke ontwikkeling

Werknemers in het MKB zijn tevreden en hebben minder last van stress. Toch werkt eenderde structureel over.

Werknemers in het MKB zijn tevreden en hebben minder last van stress. Toch werkt eenderde structureel over.

WERKPLEZIER ONDANKS OVERWERK

Werken bij een ‘kleine’ baas is minder stressvol dan werken in een grote onderneming. Dit blijkt uit een onderzoek van het NIPO naar de werkdruk onder werknemers in het midden- en kleinbedrijf. Stress en ziekteverzuim komen minder voor: vergeleken met grote ondernemingen worden bij het MKB half zoveel mensen de ziektewet of de WAO ingestuurd. Zowel de werknemers als werkgevers geven aan tevreden te zijn over de sfeer op het werk en de kwaliteit van de werkzaamheden.

Toch komen er ook mindere punten naar voren in het onderzoek: eenderde van het personeel heeft moeite met het combineren van werk en zorg. Ook werkt eenderde structureel over. De helft van de ondervraagden vindt dit echter geen groot probleem.

Reageer op dit artikel