nieuws

Het lijkt wel alsof je altijd tijd tekort komt. Onbeduidende karweitjes kosten je een groot deel van je werkdag en aan de belangrijke zaken kom je niet toe. Uren overwerken is geen oplossing: je bent ’s avonds te moe om het werk af te maken. Timemanagement kan in deze situatie een oplossing bieden.

Het lijkt wel alsof je altijd tijd tekort komt. Ook ben je ontevreden over de manier waarop je met de beschikbare tijd omgaat. Timemanagement kan een uitkomst bieden. Timemanagement geeft je inzicht in je sterke en zwakke punten op het gebied van indeling van de werktijd. Je leert om de beschikbare tijd effectief te beheren. Daardoor krijg je meer ‘vat’ op je tijd. De belangrijkste onderdelen van timemanagement bestaan uit het inventariseren van taken en activiteiten, prioriteiten stellen, en technieken om te plannen en te communiceren.

Meer weten?
Je kunt bij bijna ieder opleidingsinstituut een cursus timemanagement volgen. Bijvoorbeeld bij Schoevers Bedrijfsopleidingen) of bij Jansse en Koekkoek. Wil je zelf aan de slag? Lees dan de handzame uitgave ‘Time Management’ van I. Fleming (Uitgeverij Holkema en Warendorf).

Reageer op dit artikel