nieuws

Veel Nederlanders in tijdnood

Persoonlijke ontwikkeling

Het blijft moeilijk om werk en zorgtaken te combineren. Uit een onderzoek van Motivaction blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders tijdsproblemen heeft.

Bijna de helft (44 procent) van alle Nederlanders heeft moeite om tijdsproblemen het hoofd te bieden. Deze (nog steeds groeiende) groep vindt het moeilijk om met tijdsdruk om te gaan en om werk en zorgtaken te combineren.
 
Dit is een van de bevindingen die het onderzoeksbureau Motivaction heeft gepresenteerd op de Tijdconferentie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Culturele achtergrond
Tijdsproblemen hebben een sociaal economische en een culturele achtergrond zo blijkt uit het onderzoek van Motivaction. Factoren zoals bijvoorbeeld inkomen, werk en de beschikbaarheid van voorzieningen in de buurt zijn van invloed op de manier waarop mensen met tijd(nood) omgaan. Maar mentaliteit is volgens het onderzoek ook belangrijk. Autochtone Nederlanders zijn erg gericht op tijd, waardoor ze zich voortdurend opgejaagd voelen en denken dat ze het niet redden (binnen de gestelde tijd). Uit een (nog niet helemaal afgerond) onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat Turkse en Marokkaanse Nederlanders meer ontspannen met tijd omgaan.

Reageer op dit artikel