nieuws

Veel thuiswerkers werken liever niet thuis

Persoonlijke ontwikkeling

Het grootste deel van de werknemers die thuis mogen werken, doet dat niet.

Zestig procent van de werknemers die thuis mogen werken, doet dat niet.

RUSTIG WERKEN

Vijf procent van de thuiswerkers wil liever niet telewerken, maar zij doen dat toch omdat de omstandigheden hen daartoe dwingen of omdat zij moeten van hun werkgever. Meer dan de helft van de mensen die niet telewerken, zou graag één of meer dagen per week thuis werkzaamheden willen verrichten (maar mag dat vaak niet van de werkgever).

Werknemers die thuis werken, doen dat in de eerste plaats omdat ze dan in een rustige omgeving kunnen werken. Een minder grote rol spelen: reistijd, parkeerkosten en het combineren van werk en privé. Oudere werknemers (45 jaar en ouder) werken vaker thuis dan jongere collega’s.

Reageer op dit artikel