nieuws

Wil je weten wat jouw rechten zijn als je minder wilt gaan werken? Hoe het zit met zwangerschapsverlof? Surf naar de Verlofwijzer voor een antwoord.

Wil je weten wat jouw rechten zijn als je minder wilt gaan werken? Hoe het zit met zwangerschapsverlof? Surf naar de Verlofwijzer voor een antwoord.

MINDER WERKEN

De Verlofwijzer die onlangs werd gelanceerd door staatssecretaris Annelies Verstand, is een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De Verlofwijzer brengt duidelijkheid over de Wet Arbeid en Zorg, waarin verschillende vormen van verlof bijeen zijn gebracht. De online tool laat zien welke regelingen er zijn als je minder wilt gaan werken om tijd vrij te maken voor je kinderen, zieke familieleden of jezelf, of als je door omstandigheden een paar dagen vrij moet nemen. Als je nadenkt over minder werken, wil je natuurlijk weten wat de consequenties zijn, ook financieel. Je kunt het allemaal nalezen op de Verlofwijzer.

Reageer op dit artikel