nieuws

Vriendschap op het werk

Persoonlijke ontwikkeling

Goede relaties met collega’s zijn niet alleen gezellig maar ook onmisbaar voor de werksfeer, het werk en het eigen functioneren.

Goede relaties met collega’s zijn niet alleen gezellig maar ook onmisbaar voor de werksfeer, het werk en het eigen functioneren. Dat lieten ManagementSupporters weten in hun reactie op de oproep in de ManagementSupport e-mailnieuwsbrief.

LIEF EN LEED

De meeste ManagementSupporters zijn het er over eens: vriendelijke of vriendschappelijke contacten op het werk zijn een belangrijke factor om je werk met plezier te kunnen doen. Het geeft een goed gevoel om bij collega’s terecht te kunnen om je hart te luchten of uit te storten. Dat gaat over het werk en over persoonlijke dingen. Astrid: ‘Als het thuis niet goed gaat, kan je werk er onder lijden. Als je daar eerlijk met je collega’s over kunt praten, hebben ze meer begrip voor je situatie.’ Karin: ‘Bij mijn collega’s kan ik lekker even zeuren als mijn manager me teveel werk geeft.’ Collega’s zijn vaak belangrijke steunpilaren, ook in moeilijke tijden. Sandra verloor plotseling haar moeder: ‘Ik heb ontzettend veel steun aan mijn collega’s. Wanneer het niet goed met mij gaat, is er altijd wel een luisterend oor.’

GOEDE CONTACTEN

Als het klikt tussen collega’s ontstaan er dikwijls echte en blijvende vriendschappen. En ook al zitten persoonlijke relaties er niet altijd in, ManagementSupporters vinden het belangrijk om de onderlinge contacten goed te houden. Annemarie: Op het werk hebben we vaak niet de gelegenheid even bij te praten, daarom gaan we regelmatig met z’n drieën op stap. Nuttig voor het werk, maar ook erg gezellig!’ Ook het personeelsuitje is een ideaal middel om de verstandhoudingen te versterken. Joke: ‘In zo’n informele sfeer ga je je collega’s ineens als ‘mensen’ zien.’

ZAKELIJK EN PERSOONLIJK GESCHEIDEN

Toch zetten een aantal ManagementSupporters vraagtekens bij persoonlijke relaties op het werk. Bijvoorbeeld na een slechte ervaring bij een vorige werkgever. Karin: ‘Bij een vorige werkgever werd mijn openheid tegen me gebruikt op het moment dat er belangen in het spel waren. Nu ben ik voorzichtiger en minder persoonlijk.’ Marieke: ‘Bij mijn vorige werkgever was er een cultuur van ‘wat hebben we het toch leuk samen’, zelfs als dat niet zo was. Onderhuidse conflicten kregen daardoor de kans om te broeien.’

Soms is er gewoon geen behoefte aan vriendschappelijke contacten op het werk. Nathalie: ‘Een hechte bedrijfscultuur moet je liggen of niet. Ik vind het benauwend als mijn collega’s mij op elke verjaardag of bij elke verhuizing verwachten.’ Tamara: ‘Ik kan goed met mijn collega’s opschieten maar houd werk en privé gescheiden. Als ik mijn hart moet uitstorten ga ik naar mijn vrienden, zij kennen mij toch beter dan mijn collega’s.’

Jacqueline geeft als Office Manager leiding aan vijf medewerkers en gaat daarom geen vriendschappen op het werk aan. ‘De indruk kan ontstaan dat ik bepaalde mensen bevoordeel. Wel organiseer ik regelmatig met de medewerkers een werkoverleg met hapjes en drankjes, waarin we alles wat we willen bespreken op tafel leggen.’

Reageer op dit artikel